Stedentrip Londen
Zoek jouw stedentrip naar Londen
Stedentrip Londen - Londen.nl

Stedentrip Londen

Jouw stedentrip Londen begint hier!

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Grote keuze hotels

Stedentrip Londen

Staat een stedentrip Londen bij jou op de planning? Londen is dé wereldstad die je zeker beleefd moet hebben. Londen staat bekend om haar combinatie tussen modern en historie. De sierlijke, historische gebouwen zijn nog prachtig bewaard gebleven. Ook de moderne invloeden gaan goed samen met het straatbeeld van Londen. Of je nu een weekendje weg of lange stedentrip Londen maakt, het is altijd geslaagd! Lees snel de informatie, boek jouw stedentrip en bereid je goed voor. Laat de voorpret beginnen!

Westminster

Wat zijn nu de must see’s van Londen? Te beginnen bij de Big Ben, Houses of Parliament, London Eye en Westminster Abbey. Dit gedeelte van Londen staat vol met de meest iconische beeldmerken van de stad. Wanneer je graag Londen van bovenaf wilt spotten is een ritje in de London Eye zeker aan te bevelen. Bestel van te voren al tickets om zeker te zijn van een ritje in dit reusachtige reuzenrad. Loop langs de Theems en geniet van alle moderne en historische gebouwen die er bovenuit steken.

Tower Bridge

Reis vervolgens door naar de Tower Bridge. Deze iconische brug levert je veel mooie plaatjes op om je stedentrip Londen vast te leggen. Er zijn verschillende hoeken waar vandaan je foto’s kunt maken. Onze favoriet is op de kade aan de kant van de Tower of London. Vanaf hier heb je een perfect uitzicht op de brug om foto’s te nemen. Ook in de avond is de brug mooi verlicht om prachtige plaatjes te schieten. Op de Tower Bridge is het altijd een drukte van jewelste met mensen en toeristen. Je kunt ook naar de Tower Bridge Exhibition en Experience. Dit is een voetpad van 42 meter. Je loopt hier over glazen blokken, waardoor je een prachtig uitzicht onder je hebt. Vlakbij de Tower Bridge staat dus de Tower of London. Dankzij deze toren heeft de Tower Bridge haar naam te danken. Loop door naar het Stadspark waar je kunt zitten en tot rust kan komen. Hier staat ook het Stadhuis met uitzicht op de Theems en de Tower Bridge.

St. Paul’s Cathedral

De St. Paul’s Cathedral is de beroemde kathedraal van Londen, die je zeker moet bezoeken. Stap uit bij metrostation St. Paul’s. Je loopt tussen de glazen gebouwen door over een brug heen richting de kathedraal. Vandaag de dag is de St. Paul’s Cathedral nog één van de grootste kerken in Noord-Europa. De koepel van de St. Paul’s Cathedral is de grootste ter wereld, op een hoogte van 111 meter. Voor bezoekers is het mogelijk om deze koepel te beklimmen. Met ruim 257 treden sta je bovenop de kathedraal. Je kunt ook naar Oculus de nieuwe multimediale tentoonstelling. Oculus is gevestigd in de voormalige schatkamer van de crypte. Als je een entreebewijs voor de St. Paul’s Cathedral hebt, kun je ook naar Oculus.

Sky Garden

Wil jij graag een panoramisch uitzicht over Londen op de menukaart? Dat kan! Ga naar Sky Garden. Dit is een unieke stadstuin in de lucht. De Sky Garden biedt één van de mooiste uitzichten over Londen, leg dit plaatje vast tijdens een stedentrip Londen. De Sky Garden bevindt zich in het hoge gebouw “20 Fenchurch Street”. De tuin bevindt zich op de 38ste verdieping. Zodra de liftdeuren open gaan kom je in een oase aan planten terecht. Al deze planten komen uit het Middellandse Zeeklimaat en kunnen goed vertoeven onder een glazen dak. Aan de zijde van Theems is ook nog een balkon waar je van de buitenlucht kan genieten in combinatie met het uitzicht. Midden in deze botanische tuin vind je een restaurant en bar. Dat wordt optimaal genieten van de hapjes en drankjes. De entree voor de Sky Garden is gratis, maar je moet je wel vooraf aanmelden. Er is maar een maximaal aantal bezoekers die ze toe kunnen laten. Om de Sky Garden te bereiken kun je uitstappen bij metrostation Monument, Tower Hill, Tower Gate, Aldgate, Bank of Mansion House. Het laatste stukje kun je lopend afleggen.

Oxford Street

Natuurlijk krijgt shop till you drop een nieuwe betekenis nadat je in Oxford Street hebt gewinkeld. Er zijn veel diverse winkels met dure en budgetmerken. In Regent Street vind je de bekende merken. Hier spot je ook Piccadilly Circus, dit is een belangrijk verkeerspunt en ontmoetingsplek in Londen. Het is een mini Times Square van New York, maar dan in Londen.

Harrods

Het luxe warenhuis Harrods is ook een must see op het gebied van shoppen. Het enorme warenhuis bied je alle bekende merken. Harrods staat in het luxe winkelgebied Sloane Street. Wist je dat Harrods niet alleen uit winkels bestaat, maar ook nog eens negentien restaurants heeft. Terwijl je flink aan het winkelen bent, kun je ook je honger stillen. Neem ook een kijkje in de Food Hall, dit is het walhalla voor de voedsel liefhebber. Ook het bijzondere interieur van Harrods trekt de aandacht. De prachtige etalages trekken al snel de aandacht van bezoekers.

Trafalgar Square

Leicester Square en Trafalgar Square zijn de bekendste pleinen van Londen. Midden op Trafalgar Square staat een grote zuil ter ere van Admiraal Nelson. Bovenop staat het beeld van de Admiraal zelf. Deze zeeheld heeft een aantal belangrijke zeeslagen in de Britse geschiedenis gewonnen. Het lichaam van de Admiraal ligt in St. Paul’s Cathedral. Breng een bezoek aan de National Gallery. Dit museum kun je gratis bezoeken en heeft één van de mooiste verzamelingen van West-Europa. Kortom, Trafalgar Square is het middelpunt van Londen.

Windsor Castle

Als je veel op hebt met het Britse koningshuis dan is een bezoek aan Windsor Castle aan te raden. In dit sprookjesachtige paleis gaven onlangs Prins Harry en Meghan Markle het ja-woord. Het kasteel ligt ten westen van het centrum van Londen. Dit kasteel is ook de favoriete plek van Koningin Elizabeth II. Ze brengt hier dan ook graag haar weekend door. Het Windsor Castle is het grootste bewoonde kasteel van de heel de wereld. Het kasteel is ook geopend voor publiek waar je de verschillende vertrekken kan zien. Breng ook een bezoek aan de St. George’s Chapel en de begraafplaats waar ruim 10 monarchen begraven zijn.

Buckingham Palace

Als de Koninklijke familie je aandacht trekt, dan moet je zeker naar Buckingham Palace gaan. Het hele jaar door wordt op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 11.00 uur de Queen’s Guard bij Buckingham Palace afgelost tijdens de “Changing of the Guards”. De ceremonie is de moeite waard, dit duurt 45 minuten en bewonder je vanaf de voorkant van Buckingham Palace. Na het wisselen van de wacht kun je relaxen in Green Park.

Notting Hill

Notting Hill is bekend geworden van de gelijknamige film. Deze wijk in Londen heeft nog veel meer te bieden. Stap uit bij metrohalte Notting Hill Gate. Deze fleurige, trendy wijk is hotter dan hot. Voor de Londenaren als voor de toeristen is dit dé plek waar je moet zijn. De hele wijk is gebouwd in een Victoriaanse bouwstijl met veel gekleurde huizen. De gekleurde huizen staan in de straat Lancaster Road. De wijk is erg populair van de Portobello Road Market. Deze markt met veel authentieke, antieke spullen. Dit is de grootste antiekmarkt in de wereld. De markt vindt iedere zaterdag plaats. Loop hier zeker even rond om de sfeer van Notting Hill te proeven.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Vervoer in Londen

Het openbaar vervoer in Londen is goed geregeld. Londen heeft het meest uitgebreide metronetwerk van Europa. Het is verstandig om alvast een metrokaart aan te schaffen, zodat je meteen naar verschillende delen in Londen kan reizen.

Natuurlijk zijn er verschillende vervoersmogelijkheden naar Londen toe. Je kan met de trein, het vliegtuig, de boot of de auto gaan. Alle vervoerstypen zijn snel en comfortabel. Alleen met de auto moet je rekening houden met een lange reistijd. Ook moet je overal betaald parkeren in Londen.

Met de trein

Je kunt ervoor kiezen om een treinreis Londen te maken. De Eurostar duurt ongeveer 2 uur vanaf Brussel totdat die in Londen is. Het aankomststation van de Eurostar is St. Pancras. Station St. Pancras is het centrale station van Londen waar vandaan alle openbaar vervoerverbindingen naar andere delen van de stad gaan.

Met het vliegtuig

De kortste reistijd heb je wanneer je gaat vliegen naar Londen. Kies een luchthaven bij jou in de buurt. Vervolgens kies je de meest geschikte vluchttijden zodat je zoveel mogelijk uit je stedentrip kan halen. Er zijn diverse luchthavens waar je in Londen kan landen. Vanaf iedere luchthaven is er een goede openbaar vervoerverbinding naar het centrum van de stad.

Met de boot

Wanneer je met de boot naar Londen gaat, reis je met de Stena Line. De Stena Line vertrekt vanaf Hoek van Holland. De Stena Line heeft comfortabele hutten, waardoor je een heerlijke nachtrust hebt tijdens het reizen. Vroeg in de ochtend kom je aan in Harwich. Vanaf Harwich reis je met de trein naar het centrum van Londen. Vervolgens stap je over op de metro die je naar de plek van bestemming brengt.

Hotel in Londen

Natuurlijk is een hotel in Londen ook erg belangrijk. Bepaal eerst met welk vervoersmiddel je wilt gaan reizen. Vervolgens kun je een hotel daar in de buurt zoeken. Uiteraard kun je ook kijken naar de faciliteiten die het hotel biedt. De ligging in de stad is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk om rekening mee te houden. In het aanbod van GaSamen Stedentrips kun je altijd wel een passend hotel in Londen vinden.